W 2024 roku zabezpieczyliśmy owoce zamgławiając usługowo około 45 000 ton jabłek i gruszek
Ograniczenie strat podczas przechowywania owoców - zabieg pozbiorczy w cenie 5zł/tonę!!!
Kampania
Zamgławianie kwasem podchlorawym jest jedną z najskuteczniejszych metod zwalczania grzybów i bakterii znajdujących się w powietrzu oraz na powierzchni ścian, chłodnic, skrzyniopalet oraz owoców w chłodni.

Zrobiłem testy zamgławiania w swojej chłodni 4 lata temu. Od tamtej pory robię to co roku!!!
Paweł GwardysDoradca sadowniczy, sadownik
Korzyści
Co zyskasz dzięki proponowanemu rozwiązaniu?
Wiekszy plon handlowy
Ograniczysz straty spowodowane działaniem niekorzystnych patogenów w komorze przechowalniczej. Preparat stosowany o wysokiej skuteczności biobójczej dopuszczony do stosowania w żywności
Wydłużony okres przechowania
Niższe ryzyko porażenia patogenami to również możliwość dłuższego przechowywania bez utraty jakości.
Bezpieczne i zdrowe
Produkt Bio ActiW Protect Fogg to produkt który jest bezpieczny dla żywności, nie pozostawia pozostałości. Jest dopuszczony do zamgławiania żywności.
Video
Opowiemy Ci co i jak
Zerknij na video omawiajace zagadnienie: Ograniczenie strat podczas przechowywania owoców - zabieg pozbiorczy w cenie 5zł/tonę!!!
- Jakie zalety ma zamgławianie (okiem praktyka)
- Jaka ilość jabłek została zamgławiona w 2024 roku
- Opinia jednego z producentów jabłek
- Czy zdarzyły sie opinie nieprzychylne?
- Jakie wnioski z poprzedniego sezonu?
Zamgławianie owoców. Pozbądź się patogenów z chłodni
Z video dowiesz się...
Instrukcja
Co zrobić aby skorzystać?
Przeczytaj jak skorzystać z kampanii. Poniżej przedstawiamy krok po kroku jak skorzystać z wyjątkowych korzyści jakie daje Agro Smart Lab
Zadzwoń
Jeżeli chcesz zamówić usługę zadzwoń pod numer podany na tej stronie na samym dole. W pierwszej kolejności doradzimy co i jak przygotować na usługę zamgławiania komory.
Umów usługę
Umów usługę w dogodnym dla Ciebie terminie. Kiedy nadejdzie termin przyjedziemy i wykonamy usługę. Ciebie nic nie martwi - my przywieziemy zamgławiacz, preparat i osobę do obsługi zamgławiania.
Zamgławianie skutecznie redukuje patogeny
- Penicillium expansum – wywołujący mokrą zgniliznę jabłek i gruszek,
- Botrytis cinerea – wywołujący szarą pleśń,
- Colletotrichum acutatum – wywołujący antraknozę owoców,
- Neofabraea spp. – wywołujący gorzką zgniliznę owoców,
- Monilinia spp. – wywołujący brunatną zgniliznę owoców,
- Venturia inequalis/pirina – wywołujący parcha przechowalniczego.

Wykonaj zabieg samodzielnie lub zamów usługę dezynfekcji u nas
Instrukcja do samodzielnej dezynfekcji owoców po załadunku poprzez zamgławianie:
- Należy zastosować gotowy produkt Bio ActiW Protect Fogg w ilości 3 litry na każde 100m3 komory chłodniczej
- Należy zastosować zamgławiacz, który wytwarza tak zwana suchą mgłę (wielkość kropli poniżej 10 mikronów – tylko taka wielkość kropli pozwala dotrzeć do wnętrza skrzyniopalety)
- Zabieg należy wykonać maksymalnie do 1 tygodnia od rozpoczęcia załadunku
- Podczas zabiegu oraz do 3 godzin do zabiegu należy wyłączyć agregat chłodniczy, można włączyć tylko na pewien czas wentylator
- Przy zastosowaniu 1 MCP, zabieg zamgławiania kwasem podchlorawym najlepiej wykonać po wentylacji komory

Zamów usługę dezynfekcji poprzez zamgławianie kwasem podchlorawym
Koszt: 5 zł netto/1 tonę owoców – usługa obejmuje koszt zamgławiania i preparatu
Usługę można zamówić w sklepie, gdzie otrzymało się ulotkę lub telefonicznie:
- Paweł Gwardys 506 009 947
- Arkadiusz Pliszka 728 847 285

Skuteczność dezynfekcji kwasem podchlorawym poprzez zamgławianie potwierdzona badaniami
- w akredytowanym laboratorium zgodnie z normą EN 17272 – dezynfekcja poprzez zamgławianie (prpdukt Bio ActiW Protect Fogg/ Agro ECA),
- w Instytucie Ogrodnictwa w Skierniewicach – wyniki poniżej.
Znak rozpoznawczy zamgławionej komory
Na końcu oznaczamy komorę zamgławioną naszym preparatem. Masz pewność, że zrobiłeś wszystko aby Twoje plony nie zmniejszały się podczas okresu przechowania, a straty spowodowane patogenami ograniczyłeś do minimum.

Cennik
Przejrzyste i korzystne cenowo rozwiązania
Ograniczenie strat podczas przechowywania owoców - zabieg pozbiorczy w cenie 5zł/tonę!!!
To się opłaca. Sprawdź dlaczego...
- Tani i szybki zabieg
- Wysoka skuteczność przeciw patogenom
- Więcej plonu handlowego
- Przyjedziemy i wykonamy zamgławianie
Zamgławianie owoców
Cena zawiera:
- preparat do zamgławiania
- usługa zamgławienia 1 tony jabłek
Wykorzystywane w przypadku:
- zamgławienia komory pełnej (z owocami)
Cena:
- zawiera 23% VAT
- cena nie zawiera dojazdu
6,15PLN z VATZamgławianie komory
Cena zawiera:
- preparat do zamgławiania
- usługa zamgławienia 1m3 chłodni
Wykorzystywane w przypadku:
- pustej komory
- dezynfekcji samych opakowań w komorze
Cena:
- zawiera 23% VAT
- cena nie zawiera dojazdu
1,23PLN z VAT
Materiały do pobrania
Ograniczenie strat podczas przechowywania owoców - zabieg pozbiorczy
Ulotka przedstawiająca proces pozbiorczego traktowania owoców w celu ograniczenia strat podczas okresu przechowywania

Działaj
Nie czekaj!
Kampania kończy się za




